Het Wonder van Eindhoven

2013

http://wondervaneindhoven.nl/

Het Wonder van Eindhoven is een afwisselend en divers programma met popmuziek, design, presentaties, kunst, technologie, wetenschap, speeches, geschiedenis en meer. Allemaal in het teken van Eindhovens heden en verleden als creatieve biotoop.
Onder andere Rob van Gijzel (Burgemeester Eindhoven), Frits SpitsArno Kantelberg (hoofdredacteur Esquire), Rob van Hattum (Science Center Nemo & Wetenschap24), Ton Cox (DAF Museum), Rogier van der Heide (Philips) en Frans Nauta (oud-secretaris van het Innovatieplatform) zullen spreken, afgewisseld met korte productpresentaties door designers en mensen van de Technische Universiteit, de High Tech Campus en ASML.
Muziek van Eindhovense artiesten: Fresku, Stuurbaard Bakkebaard, Ad van Meurs (The Watchman), Armand en de Eindhoven Rockcity Allstars. En artiesten van nu die muziek brengen uit de rijke catalogus van het Philips platenlabel, met onder andere The KikAnneke van GiersbergenMaurits Westerik (GEM), Eefje de VisserAudrey Bolder en TeamDARE robotband. Eindhovense humor is er onder andere van Theo Maassen. En optredens van Eindhovense breakdance toppers Drosha (André Grekhov) en the Ruggeds. Presentatie is in handen van Isolde Hallensleben.

Paradiso, de VPRO en Uitgeverij Podium vieren Het Wonder van Eindhoven in de vorm van een cultureel festival in Amsterdam op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2013, uitgebreide aandacht op (digitale) televisiekanalen, en een boek. Tijdens het festival zijn er optredens, lezingen, tentoonstellingen en presentaties en is er aandacht voor popmuziek, design, beeldende kunst, documentaires en wetenschap. Allemaal in het teken van Eindhovens heden en verleden als creatieve biotoop.

Regie: Gérard van Kalmthout

Kernredactie: Pierre Ballings, Willem van Zeeland, Joost Nijsen, Gérard van Kalmthout

Redactie: Nienke van der Wal (Paradiso), Nora Morton (design conferentie en designroute), Maz Weston (Paradiso, OEAF), Angelique Spaninks (MU/STRP), Jasper van Es (MU), Anneke van der Linden (TAC), Jan Hiddink (Melkweg Mediaroom), Is Hoogland (Melkweg Cinema), Suzanne Dechert (Melkweg Galerie), Ton van Gool

Productie: Nienke van der Wal, Angela Tabak, John Cameron
Marketing, publiciteit & pers: Sanne Lohof, Luc Deleau
Vormgeving: Scherpontwerp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s