Eefje de Visser

2012

Het geluid van Eefje de Visser en haar band zou je kunnen omschrijven als nuchter melancholisch. Na een album en drie clubtours komt de stap naar het theater niet als een verrassing. Haar muziek is een totaalbelevenis. Op het podium volg je Eefje in haar experimentele dagdroom van een onbekende, maar herkenbare wereld, een tuimeling in een bad van fonkelende, vervreemdende kleuren.

In 2009 overtuigt Eefje de jury van de Grote Prijs van Nederland. Ze wordt geprezen om haar authenticiteit, haar pakkende liedjes en haar vermogen om het publiek van het begin tot het eind in haar greep te houden. Daarna volgen haar debuutplaat De Koek en drie goeddeels uitverkochte clubtours. Het festivalseizoen in 2011 vult zich met optredens op Oerol, Lowlands en Into The Great Wide Open. Ook bij de De Wereld Draait Door is ze een graag geziene gast. Het debuutalbum De Koek is een afwisselende verzameling fantasierijke en subtiele Nederlandstalige liedjes met rijke, onalledaagse arrangementen en – als unicum in het Nederlandstalige, iets artistiekere genre – een loepzuivere stem.

Haar al verschenen repertoire wordt tijdens deze theater voorstelling aangevuld met nieuwe warme liedjes voor een nog te verschijnen album. Eefje de Visser wordt omringd door een ijzersterke band vol multi-instrumentalisten, waardoor ze op het podium even soepel en virtuoos met de arrangementen kan omspringen als op haar album.

  • ‘Een wonder van Nederlandstalig vernuft, met frisse instrumentatie en oorspronkelijke teksten’ NRC-Handelsblad
  • ‘Eefje onderscheidt zich door gedurfde vormexperimenten. Nederlandstalige liedjes met een associatieve structuur vol verrassende wendingenen in eigen staart bijtende verhaallijnen’ De Volkskrant
  • ‘Toonvast, loepzuiver en gecontroleerd,maar toch met een eigenheid die bij menig zangeres ontbreekt’ NU.nl

www.eefjedevisser.com

  • Eefje de Visser: zang, gitaar
  • Jelte Heringa: toetsen, cornet, zang
  • Merijn van de Wijdeven: bas, bugel, zang
  • Jacob van de Water: gitaar, zang
  • Nicky Hustinx: drums, perscussie

techniek: Thomas Koopmans

licht: Jaap van der Woude en Gibson Houwer

regie: Gérard van Kalmthout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s