Giphart en Robben: Alle soorten JA

Giphart en Robben Poster

Schrijvers bieden van oudsher soelaas voor sluimerende somberte. En ook in Nederland reizen vele vertegenwoordigers in troost rond. Remco Campert, Jan Mulder, Bart Chabot, Martin Bril, Joost Zwagerman, Stella Bergsma, Marion Pauw, Susan Smit en vele anderen stonden al eerder in het theater.

Ronald Giphart en Jaap Robben sluiten nu aan bij deze traditie. ‘Alle soorten, JA’ is een vrolijke en energieke voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig ‘ja’ gaan zeggen. Je hoeft namelijk niet op alles verbeter ‘nee’ te roepen of te tweeten.

Wij beweren ja! Ja, tegen vermakelijke verhalen. Ja, tegen fijne feiten. Ja, tegen lievelingsgeluiden. Ja, tegen het zingen van een liedje. Ja, tegen alle nuances van ja. Jaha. Jaja. Jaah!

Jaap Robben is de jeune prince van de Nederlandse letteren. Op het podium ontpopte hij zich als energieke persoonlijkheid. Zijn romans Birk en Zomervacht zijn mateloos populair.

Ronald Giphart is de schrijver van vele lievelingsboeken, en bracht hele generaties (opnieuw) aan het lezen. Hij toerde eerder ook met Joost Zwagerman, Martin Bril, Nico Dijkshoorn en zijn vaste partner Bart Chabot. In elke boekenkast van Nederland tref je wel een titel van hem aan.

regie: Gérard van Kalmthout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s