Dwaalkat: Spinsels

7691c7_d76371bd7ad049c7be6ea7cb4fdaf193.jpg

2016

Dwaalkat is de eigenzinnige, jonge zangeres Katja Remmerswaal (winnares van de Rabo Publieksprijs). Afgestudeerd van de Rockacademie besluit ze een nieuwe weg in te slaan. Ze gaat het theater in. En met succes. Haar bijzondere taalgevoel, originaliteit en muzikaliteit blijft niet onopgemerkt. Met haar debuutvoorstelling Music Box, waarbij ze o.a. samenwerkt met regisseur Leoni Jansen, wint Dwaalkat de Muziekprijs op Theaterfestival Boulevard.  Spinsels is haar tweede theaterconcert waarin Dwaalkat nog meer van zichzelf laat zien.

In Spinsels bezingt Dwaalkat haar veel te volle hoofd. En dat het fijner om een vol hoofd te hebben, dan een leeghoofd te zijn, maar echt niet ideaal. En wat je er tegen doet.  Begeleid door piano, bas, drums, gitaar en prachtige meerstemmige zang zingt ze Nederlandstalige popmuziek en probeert ze haar vreemde, verwarrende, maar verfrissende hersenspinsels te ontwarren en te begrijpen. Gewapend met stressbal, loopband en alcohol gaat ze een humoristische, ontroerende en muzikale strijd aan met haar eigen hoofd.

Winnaar Muziekprijs Theaterfestival Boulevard 2013

Winnaar Rabo Talentenconcours 2015-2016.

Dwaalkat bestaat naast Katja Remmerswaal uit Maartje Smedts op toetsen, Thomas Beekwilder op gitaar, Stephan van Staveren op bas, Bart Candel op drums.

regie: Gérard van Kalmthout

https://open.spotify.com/embed/album/6CVs4Qyut0WB42hyvrg0MG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s