Clean Pete & Hanneke Hendrix

Clean Pete Paradeposter

2014

De muzikant timmert al jaren aan de weg, vindt hij. Hij heeft een gitaar, hij neuriet eens een liedje tijdens de afwas en hij zit graag met zijn shag buil op een krukje voor het keukenraam te kijken naar de mensen die voorbijkomen. Al zegt hij het zelf is een voorstelling met kippenvel-liedjes en een tragisch verhaal, maar waarbij je tóch met een blij gevoel naar buiten gaat.

In een samenwerkingsverband tussen De Tolhuistuin, SLAA en Excelsior werd duo Clean Pete gekoppeld aan schrijfster Hanneke Hendrix. Tijdens de repetities kwamen de drie erachter dan hun werk wel erg veel raakvlakken vertoont. Ze maken het liefst tragische verhalen, waar je hard om lachen moet. Of andersom natuurlijk.
Clean Pete zijn de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven, die hun tweestemmige Nederlandstalige liedjes brengen met cello en gitaar. Nadat ze tekenden bij platenlabel Excelsior Recordings, besloten ze hun plaat samen met Anne Soldaat (Daryll-Ann, Tim Knol) op te gaan nemen. Ook tijdens de Parade voorstelling zal Anne meespelen. Het album “Al zeg ik het zelf” kwam januari 2014 uit.

Hanneke Hendrix is schrijver en hoorspelmaker. Ze maakte hoorspelen voor ondermeer NTR en BNN en debuteerde bij Uitgeverij De Geus met De Verjaardagen. Een roman die meerdere literaire nominaties ontving, waaronder de Academica Literatuurprijs en de Dioraphte. Hendrix’ nieuwe roman De Dyslectische-Hartenclub verschijnt augustus dit jaar, wederom bij De Geus.

met: Clean Pete (Loes & Renée Wijnhoven), Anne Soldaat en Hanneke Hendrix

regie: Gérard van Kalmthout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s