Anne Soldaat & Yorick van Norden: Unsung Heroes

yorick-en-anne-by-tim-knol-

(foto Tim Knol)

2017

In de muziekvoorstelling ‘Unsung Heroes’ brengt het tweetal zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen ‘liedjes met een verhaal’.
Anne Soldaat: ‘De “unsung heroes” in onze voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden zoals: Gene Clark, Harry Nilsson, Nick Drake, Tim Buckley, Emitt Rhodes, Ronnie Lane, Gram Parsons e.v.a. In veel gevallen hebben ze een tragische en/of destructieve levensloop gehad en is hun oeuvre wat in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte, zo vinden wij. We zullen in onze voorstelling hun werk en levensverhalen ten tonele brengen.’
Daarnaast zullen Yorick en Anne uit eigen werk spelen, gepaard met verhalen over de achtergrond en totstandkoming van liedjes.
Yorick van Norden: ‘De voorstelling laat zich eigenlijk het best omschrijven als een muzikale kruisbestuiving, waarbij Anne en ik zowel elkaar als het publiek kennis laten maken met elkanders werk en de vergeten juwelen van onze “unsung heroes”. Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het oog worden gezien. Slechts gewapend met twee akoestische gitaren gaan we proberen tot de essentie van de liedjes te komen.’

Yorick van Norden (1986) bracht vorig jaar zijn alom geprezen debuutplaat ‘Happy Hunting Ground’ uit op Excelsior Recordings en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Eerder was hij frontman van de Haarlemse band The Hype.
Anne Soldaat (1965) bracht vorig jaar zijn gevierde vierde soloalbum ‘Talks Little, Kills Many’ uit op Excelsior Recordings en nam tijdens de aansluitende tour door Nederland Yorick van Norden mee als support act.
Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij Tim Knol en Clean Pete.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s